AMD aktier

AMD er et amerikansk selskab og verdens næststørste producent af PC-processorer. Det har sikret AMD en stærk position på markedet, hvilket har kunne ses på aktiekursen for AMD aktier, der i mange år stabilt og støt stigende.

Siden slutningen af 2021 og gennem hele 2022, har aktiekursen for AMD aktier været nedadgående. Det store spørgsmål for AMD og aktionærerne er nu, om AMD aktiekursen vil vende i den nærliggende fremtid, og begynde at stige igen med gode afkast til følge.

Vil du gerne vide mere om AMD aktier og potentialet i dem, så kan du se meget mere her, hvor vi ser på den historiske aktiekurs for AMD aktier, og ser nærmere på hvorvidt, AMD aktier kunne tænkes at blive en god investering i de kommende år.

Historisk AMD aktiekurs på AMD aktier

Den historisk aktiekurs har gennem de seneste 5 år været meget op, men gennem det sidst års tid, været gennem en længere nedtur. Således var aktiekursen på AMD aktier i skutningen af 2017 på under 10 amerikanske dollars, mens aktiekursen på AMD aktier i skutningen af 2021 var på over 150 amerikanske dollars.

Siden slutningen af 2021 og gennem hele 2022, har aktiekursen dog haft en nedadgående tendens. Den store nedgang i aktiekursen kan tilskrives, at AMD har måtte nedjustere forventningerne, som følge af at der er problemer med forsyningskæderne. Dertil tilskriver AMD nedturen med et fald i efterspørgslen på computere.

Der er dog lidt positive tegn at spore for aktiekursen, da AMD aktier er gået op siden november 2022, med en aktiekurs der er steget fra en kurs på knap 60 amerikanske dollars, til en aktiekurs i starten af december der ligger på knap 75 amerikanske dollars. Det store spørgsmål er nu, om denne udvikling vil vare ved, og AMD kan vinde mere af det tabte tilbage.

Fremtidsudsigterne for aktiekursen på AMD aktier

Mange af problemerne og udfordringerne for AMD kan tilskrives, at der er store problemer med flaskehalse på forsyningskæderne, samt at der er en mindre efterspørgsel på computere, og dermed på AMD produkter. Det har kunne spores på aktiekursen, der har været nedadgående siden slutningen af 2021.

Dog har slutningen af 2022 budt på mere optimistiske tegn, da aktiekursen har været inde i en god stigning på omkring 50%. Det skyldes forbedrede resultater hos AMD, der har fået investorerne til at vende tilbage, og som giver forhåbninger om bedre tider i fremtiden.

Meget afhænger dog af om markederne begynder at blive normale igen, og at forsyningsproblemerne ophører. Dertil skal der gang i forbruget i samfundene, så efterspørgslen på AMD produkter stiger. Det kan være med til at give forbedrede resultater, der vil få aktiekursen til at stige igen.

Tror du på at AMD kan komme stærkt igen, så bør du overveje at se nærmere på AMD aktier, der hurtigt kan vise sig at være en god investering. Husk at tjekke godt op på aktien og de udfordringer den står over for, så du kan sikre dig selv bedst muligt mod, at du får succes med dine investeringer i AMD aktier.